Какво знаем за панелните радиатори

Сезонът на ремонтите все още продължава и неминуемо се стига до въпроса как ще се отопляваме през студените месеци.  По магазините се предлагат най-различни отоплителни системи. Както най-вероятно се досещате, безспорен победител в избора на най-добрата отоплителна инсталация са панелните радиатори. Е да, този избор е повлиян и от факта, че по-голямата част от сградите са топлофицирани и е логично, че хората ще предпочетат именно този тип отопление.
Посветихме настоящата статия на отоплителните системи и по-точно на панелните радиатори. Те са предпочитаният вариант за отопление през мразовитите зимни месеци, тъй като наистина лесно, бързо и дълготрайно затоплят помещенията и не на последно място – цената им е доста приемлива.
Може би знаете, че панелните радиатори се състоят от алуминиеви глидери. Горещо ви съветваме въпросните глидери да бъдат минимум десет на брой или поне да са число, която е четно. Знаем, че много хора се подвеждат единствено по цената и смятат, че най-скъпите модели радиатори са и най-добрите. Но нека ви разкрием една тайна – ефективността и функционалността на алуминиевите глидери е почти една и съща. Всъщност разликата при тях е в рамките на до 5 процента. Сигурни сме, че вече сами се досещате, че цените при панелните радиатори не определят и тяхното качество, тъй като то е почти едно и също. Ето защо би било добре да изберете панелен радиатор само според неговата големина спрямо помещението, за което ви е необходимо, както и на по външен вид.
Следващият ни съвет към вас е да се стремите да поставяте панелните радиатори под прозорците. Питате се защо е нужно това ли? Защото най-голямата загуба на топлоенергия се дължи на прозорците и именно поради тази причина би било добре тези загуби да се ограничат до минимум. Също така ще предотвратите появата на конденз.