Дългоочакваните таблети за 2014 година

Можете ли да си представите ежедневието без „умно“ мобилно устройство?  Сигурни сме, че на повечето от вас описаната ситуация никак не би им допаднала. В наши дни вече сме свикнали постоянно да бъдем във връзка със света и да получаваме информация от мобилно устройство, без значение къде се намираме. Мнозина твърдят, че таблетите са безспорен символ на бъдещето, защото ни предлагат едновременно огромен брой функции, както и удобството на малкото устройство.
В днешната статия ще поговорим за таблетите, които можем да очакваме съвсем скоро да се появят на мобилния небосклон. Сигурни сме, че сте чували за 12-инчовите таблети и невижданите функции, които те ще ни предложат. Разбира се, няма как най-големите компании, които са производители на таблети, да не направят първата крачка към по-големите дисплеи.
Южнокорейският гигант Samsung дава много ясни индикации, че още през първото тримесечие на 2014-та година ще зарадва потребителите си с 12.2-инчов таблет от серията Note. Източници сочат, че въпросният таблет трябва да започне да се произвежда в края на 2-13-та година и малко след това да се състои официалната му премиера.
Най-вероятно се досещате, че американският гигант Apple няма да остане по-назад от южнокорейския си конкурент. Ето защо отново в началото на 2014-та година очакваме Apple да представи 12.9 таблет от серията iPad. По последни данни компанията вече произвежда дисплеи за таблети с въпросния размер и по всяка вероятно този таблет ще бъде ориентиран към образователните и бизнес среди. 12.9-инчовият таблет iPad се очаква да се появи към края на първото тримесечие на 2014-та година.
Безспорно е, че и двата таблета ще се радват на широкото одобрение на публиката, защото все повече хора ползват именно таблетите като заместител на компютрите. На всички ни е известно, че въпросните таблети ще поддържат доста функции, но какви точно ще бъдат те ше разберем съвсем скоро.