5 от най-добрите мини таблети на пазара

Мини таблетите (7-инчови таблети) са едни от най-предпочитаните таблети, заради компактните си размери. Компактният им размер ги прави изключително удобен за четене на елктронни книги. Ако искате да се сдобиете с мини таблет, е хубаво да проучите кои са предпочитаните модели на пазара за 7-инчови таблети.
таблет
Apple iPad Mini.

Той е изключително тънък и лек. Размерите на екрана му го правят напълно удобен за четене на списания и за използването на приложения. Голямата му памет и необикновените му характеристики го превръщат в таблет за който несамо можете да мечтаете, но който можете да притежавате.

Amazon’s Kindle Fire HDX 7

Това е друг 7-инчов таблет, който попада в челната 5-ца. Отличава се с висока корост на сърфиране в интернет. Практичния размер на дисплея му и приятната светлина на екрана го правят предпочитан за читателите на електронните книги. Операционната система на таблета е Android Jelly Bean. Той има достъп до богатата библиотека на Amazon.

Samsung Galaxy Tab 3.

Това устройство е много леко, то има хубав дизайн, цветен и светъл екран. Таблетът е един от най-предпочитаните сред 8-инчовите таблети на пазара. Направен е от пластмаса и е много гладък, и има заоблени върхове. Въпреки множеството добри характеристики, които притежава, цената му е сравнително висока.

Samsung Galaxy Note 8
Този таблет има прекрасен екран за мини таблет. Има стилус(така наречената S Pen). Предпочитан е от много хора, особено от писателите, заради своята писалка.

Google Nexus 7.
Full-HD дисплеят, издръжливата батерия и лекотата му го изстрелват директно в топ петицата на мини таблетите. А цената му е още по-привлекателна. Устройството има операционна система Android. Таблетът обаче има един недостатък – липсва слот за допълнителна карта с памет. Въпреки това, той здраво е заел мястото на лидер сред най-добрите мини таблети.