Популярните дървени детски играчки

Знаете ли, че дървените детски играчки са едни от най-безвредните играчки, които можете да подарите на малкото ви съкровище?  Всъщност най-вероятно се досещате сами, че дървото е естествен материал, който не съдържа рискове, когато е обработено по правилния начин. Всъщност Европейския съюз има редица разпоредби относно обработката на дърво, което е предназначено за детски играчки. Обозначението „CE“ върху етикета доказва, че всички изисквания са били изпълнени.
Много е важно на повърхността на дървената играчка да няма никаква дупчици, както и тя трябва да бъде абсолютно гладка. Освен това в случай, че играчката има и метални елементи, то те задължително трябва да имат антикорозионно покритие.
Ако сте привърженици на дървените играчки, то тогава горещо ви съветваме да подарявате на децата играчки от най-различни дървесни материали. Знаете ли, че въпросните играчки, които са изработени от дърво, развиват неимоверно много фантазията и въображението на мъниците? Този факт е доказван многократно. Причината се дължи на това, че малчуганите постоянно си измислят най-различни истории, които са свързани с дървените играчки и след това се превъплъщават в главни герои в собствените им истории.
Друго доста голямо предимство на дървените играчки е, че са невероятно здрави. Издържат на ритани, стискане, късане и дори на хвърляне. Това означава, че играчката ще радва детето ви доста дълго време, тъй като на всички ни е ясно, че по-голямата част от съвременните играчки, чиито основен материал е пластамасата, не са никак устойчиви и се чупят изключително лесно.
Сигурни сме, че знаете, че дървените играчки могат да се поддържат много лесно. Всъщност от вас се изисква единствено и само да ги миете под течаща вода. Както знаем, дървото не пропуска вода и затова веднага след измиването, трябва само да забършете играчката с кърпа. Но запомнете, че в никакъв случай не бива да накисвате дървените играчки за дълго време във вода, тъй като това няма да им се отрази никак добре.