Знаете ли как да отглеждате стайни цветя

Не бива да оставате с впечатлението, че стайните цветя изискват прекалено много грижи, за да растат правилно.  Истината е, че за да можете да се похвалите, че домът ви има красиви цветя, е необходимо да полагате съвсем малко усилия и да знаете само няколко неща, за да се увенчае начинанието ви с успех.
Няма съмнение, че всеки човек има различни предпочитания за това какви цветя иска да има в собствения си дом. Точно поради тази причина оставяме изборът на цветята единствено и само на вас, както и на личните ви предпочитания.
Нека преминем към саксиите. В повечето случаи в магазините ще откриете саксии, чието дъно не е пробито. Ето защо е необходимо сами да направите няколко дупки на дъното. След това на първо място в самата саксия трябва да поставите малки камъчета, чиято цел е да не позволяват на пръстта да сляга. След това сложете пръстта, като би било добре да добавите в нея съвсем малко пясък. Засадете цветята в средата на саксията и след това добавете още малко пръст, като я натиснете малко и съвсем леко.
Уверете се, че сте поставили всяко едно стайно цвете на такова място, на което получава достатъчно дневна светлина. В противен случай резултатът няма да бъде никак добър.
Можете да торите цветята на около месец и половина, тъй като това ще се отрази много добре на растежа им, но в никакъв случай не слагайте тор през зимните месеци, защото тогава растежът им е изключително забавен.
Поливането трябва да става вечерта, когато навън е горещо. Също така през лятото ви препоръчваме да пръскате и листата с вода, но отново само вечерно време. През есенните и зимни вечери поливането трябва да става сутрин и да не е толкова често, колкото през лятото.