Какво знаем за компютъра

Можете ли да си представите как бихте се справяли без помощта на компютрите?  Този сценарий звучи наистина кошмарно. Факт е, че в днешно време мнозинството от хората ползват компютри втора ръка и този факт не бива ни най-малко да ни изненадва.
Все пак те са наистина полезни в много ситуации и ни помагат във всеки един аспект от живота. Замислете се как иначе бихте могли да се свържете с хора от целия свят, да имате достъп до неограничено количество музика, филми и книги, да пазарувате, да си набавяте информация и още много други дейности.
Разбира се, на пазара днес се предлагат най-различни видове компютри. Само и единствено от вас зависи точно какъв тип ще изберете, като изборът ви зависи най-вече от дейностите, които искате искате да извършвате на него. Ограничения няма, ако разполагате с голям бюджет.
Може и да ви се стори странно, но компютрите са невероятно популярни, но има привърженици на тезата, че те все по-често биват заместени от таблети и смартфони. Но това изобщо не е вярно, особено като се има предвид, че не се отбелязват каквито и да било спадове в техните продажби.
Дългият път, който са изминали компютрите, е наистина интересен за мнозина. От самото му създаване – от българина Джон Атанасов, през дългите и упорити опити в гаражите на Бил Гейтс и Стив Джобс, до вида, в който ги познаваме днес. Няма абсолютно никакво съмнение, че създаването и развиването на компютрите е бил невероятно труден и дълъг процес. Но той със сигурност си заслужава. Освен това компютрите не спират да се развиват и доста често се случва да чуем новини за нови разработки, които спомагат за още по-добрата им работа, както и за намаляването на техните цени, което определено е много добра новина на всички потребители.