Можем ли да се възползваме от услугите на фирма за управление на имоти

Управлението на имоти и услуга, която набира все по-голяма популярност и в нашата страна.  Всъщност това е услуга, към която прибягват доста хора.

Но нека първо да разясним в какво точно се изразява въпросното управление на имоти и дали то ще ни струва скъпо.

Най-напред ще побързаме да успокоим тези от вас, които са на мнението, че наемането на фирма за управление на имоти ще им струва цяло състояние. Истината е съвсем различна и тя е, че вашият имот може да бъде поддържан правилно и то срещу съвсем скромна сума. И за да бъдем максимално точни, ще споделим с вас, че цената възлиза само на седем процента от сумата на самия наем.

управление на имоти в град София

Нека да поговорим и за случаите, в които имаме нужда от услугите на фирма за управление на имоти. Може би сте попадали на некоректни наематели, които са нанасяли щети на вашия имот и са се изнасяли, без да покрият въпросните щети. Управлението на имоти не допуска такива ситуации, тъй като грижата за вашия имот е постоянно. А именно – от изготвянето на реклама и обява, за да намерите наематели; изготвянето на договор; събиране на наема; периодични проверки на състояние на имота; посещение на събранията на Етажната собственост; извеждането на неблагонадеждни наематели и още много други.

Най-вероятно вече сте се убедили, че управлението на имоти е услуга, която работи именно за вас – наемодателите. Няма значение дали живеете близо до имота, който отдавате под наем – няма да ви се налага да се ангажирате с неговата поддръжка, тъй като можете да възложите на фирмата за управление на имоти да извърши различни ремонти дейности.