Принцип на работа на инверторните климатици

Инверторните климатици добиват все по-голяма популярност.  А и няма как да бъде другояче, след като те са се доказали като наистина ефективни и енергоспестяващи.
Може би знаете, че климатиците, познати като инверторни, работят с различна технология. Но в какво се състои тази технология и какво я прави по-ефективна от останалите?

Инверторният климатик работи на принципа на промяна на оборотите на компресора. Това означава, че той постоянно се контролира и той работи с различна интензивност в зависимост от достигнатата температура в помещението.

Един от най-големите плюсове на инверторните климатици е фактът, че той изразходва много по-малко електрическа енергия спрямо останалите климатици. Разбира се, това се дължи на факта, че компресорът не работи постоянно с пълни обороти, а и количеството на компресирания фреон не е толкова голямо.

Задължително е да споменем, че климатиците от този тип са малко по-скъпи от другите. Причината се крие в по-сложната технология, на която се основават. Именно по-високата цена на инверторните климатици кара много хора да се отказват от тях и да избират по-обикновените модели. След това обаче се оказва, че сметките им за ток стават все по-големи и много скоро се убеждават, че давайки малко повече за инверторен климатик, всъщност спестява доста бъдещи разходи.

климатици от impas-klima.com
Може би сте попадали на инверторни климатици, които са означени като „DC“. Всъщност това означава, че те са снабдени с изключително добра технология, която е била разработена в Япония. Тази технология гарантира, че климатикът ви ще работи много по-дълго и ще се запази в отлично състояние. Тайната се крие в използването на магнитно съпротивление и електромотор.

Предполагаме, че вече сте нетърпеливи да научите каква точно е цената на един инверторен климатик и можете ли да си го позволите. Няма как да дадем точен отговор на този въпрос, тъй като има много разновидности и при инверторните модели. Трябва да ви напомним, че размерът на климатика трябва да бъде съобразен с размера на помещението. Не, не става дума за естетика, а просто за това, че всеки климатик е предназначен да работи с помещение с определена квадратура.

Ако е поставен в по-голямо помещение, то той няма да успее да го охлади или затопли. Съветът ни към вас е да разгледате предложенията на електронен магазин за климатици цени. Все пак за целта ще са ви нужни само няколко минути, а и ще можете да прочетете всички характеристики на избрания от вас модел, което ще ви помогне по-лесно да вземете решение кой климатик е точно за вас.