Селскостопанска техника: какви трактори има

Всички знаем как изглеждат тракторите. Но може би не сте добре запознати с техните разновидности, а ви уверяваме, че те не са никак малко.

В днешната ни стати ще получите подробна и полезна информация за селскостопанска техника и по-точно за популярните видове трактори.

Занем какво си мислите – цените на тези машини са астрономически. Е да, невъзможно е да се отрече, че те не са никак евтини, но за сметка на това, винаги можете да разчитате на онлайн магазин за земеделска техника, който ви предлага резервни части за селскостопанска техника на изгодни цени. Улеснението наистина е много голямо, тъй като за да поръчате желаните от вас резервни части се нуждаете само от компютър или мобилно устройство. С тяхна помощ можете да разгледате предлаганата земеделска техника и да я поръчате.

Знаете ли кои са най-разпространените трактори? Ще започнем с любопитна информация за най-популярните трактори в миналото, а именно верижните. Основен техен производител е Русия и се отличават с висока проходимост. Тези машини са отличен избор за неравни трудно проходими терени. Но имайте предвид, че разходът на гориво е прекалено голям.

Преминаваме нататък със съвременните трактори – колесните. Става дума за тези, чиито задни гуми са доста по-големи от предните. Те са чудесен избор за земеделие, а напоследък все по-често се забелязват и трактори със сдвоени гуми – големината на предните и задните гуми е уеднаквена, чрез което се подобрява балансирането на тежестта.

Най-популярните трактори в България са малогабаритните, наричани още малки трактори. Подходящи са за обработваеми площи с размери около 50-60 дка. Малогабаритните трактори можете да използвате в овощарството, както и в зеленчукопроизводството.
Сред популярните марки в селскостопанската техника са Deutz-Fahr, CASE IH, Kubota, Zetor, Class Kioti, JCB, Fendt и други.