Задължително ли е да разполагаме с мълниезащита

Обръщате ли внимание дали сградата, в която живеете има изградена инсталация за отвеждане на мълниите безопасно в земята?  Въпросът ни може и да се струва странен на някои от вас, но истината е, че става дума за нещо наистина важно.
И така, ще започнем с факти за мълниезащитата. Напълно погрешно би било да смятате, че именно тази инсталация привлича светкавиците. Знаем, че този мит е широко разпространен и именно тук е мястото да заявим, че той съвсем не е верен. Единствената функция на мълниезащитата е да отведе мълнията в земята, като по този начин не излага на опасност както сградата, така и обитателите в нея.
Мълниезащитната инсталация е задължителна за всяка една сграда. Няма как да се отрече, че не са никак малко хората, които пренебрегват това правила. Като резултат, мълнията може да порази електрическата инсталация, предизвиквайки пожар или сериозна повреда.
През последните няколко години времето многократно ни показва, че може да бъде непредсказуемо. Летните бури вече са изключително често явление не само в планините, но и в големите градове. Ето защо би било добре да сте сигурни в изправността на мълнизащитната инсталация на сградата, в която живеете и работите. Освен това държим дебело да подчертаем, че прилежащите пространства около въпросните сгради не разполагат с подобна защита. Става дума за детските площадки, градинки и паркинги.
И за финал на днешната ни статия държим да обърнем внимание и на цените на качествената мълниезащита и къде можете да я откриете. Може би очаквате да чуете цена, която ще подложи бюджета ви на сериозно изпитание, но това съвсем не е така. Уеб сайтът на фирма за мълниезащитни уредби и инсталации ще ви увери, че цената им е ниска, а в същото време вие се чувствате спокойни в собствения ви дом.