Expired: Как въздейства ароматът на добре подбраните парфюми

Какво знаем за сетивата, които имаме?  Малко е известно, че чрез обонянието се създава директна връзка с мозъчните неврони, което може мигновено да създаде определени усещания. Може би ви се е случвало и да свържете определен аромат с даден спомен. Неслучайно изработването на парфюми е толкова ценено майсторство. Това е и причината, поради която парфюмите от parfiumbg.com са толкова търсени.
Както може би знаете, ароматът на добре подбраният парфюм може да бъде изключително завладяващ. Омайното влияние, което създава е подобно на магия, която в правилните пропорции буквално може да ни завърти главата.
парфюми от parfiumbg.com
Изкуството на парфюмерията се развива от средновековието насам и не е случайно, че толкова много усилия са се хвърляли в посоката. Успехите на ароматните съставки се крият и във влиянието, което всяка една има върху обонянието, както и в добрата комбинация. Знаете ли, че аромати са се използвали и за да се предизвикват различни състояния, съвсем целенасочено. Включително и в наши дни съществува метод за благотворно въздействие на ароматите върху организма – т.нар. ароматерапия. Тя се основава на директния ефект, който се създава на база на бързо действащите рецептори за аромат. След предизвиканото настроение ароматерапевтите твърдят, че може много лесно да се въздейства и върху цялостното състояние при определени болежки и неразположения.
За да знаете кои парфюми са подходящи за вас, обаче не е достатъчно да разполагате със знанията за отделните съставки. Важно е и да отделите време в изследване на това как самите аромати се отнасят към вас. Защото не всеки аромат прави желаното съчетание с естественото ухание на човека. Всеки човек има индивидуална характеристика, съответно всички парфюми се отнасят по различен начин към различния човек.
Но уцелили правилните пропорции може да сте сигурни, че ефектът ще бъде поразителен. Дали ще накарате някого да се усмихне или да обърне поглед след вас е най-малкото, което качественият и добре избран парфюм може да направи. Омайните шишенца крият в себе си цели светове от възможности за откриване. Доверете се на майсторите и изпробвайте въздействието на ароматите. Опитайте, няма да съжалявате.