Символиката на подаръците от giftbox.bg

За да направите хубав подарък на ваш близък или приятел, трябва да просто да бъде с любов.

Колкото повече, толкова по-добре казват от един нов и проспериращ онлайн магазин за подаръци, които са събрали на едно място предложения за всеки вкус. Подаръците са на известни и утвърдени марки като гарантират за качество и стил на достъпни цени. Едва ли ще намерите някъде универсален пътеводител какво ще зарадва любимия ви човек освен в сърцето си. Прието е подаръка да е красив предмет, който изразява вашите най-добри пожелания към човека, на коните значенгото се подарява. В този ред на мисли сувенирите имат свой собствен език и послания.

Тук ви представяме малка част от колекцията от най-разпространените сувенири и техните значения:

1. Герои от старогръцката митология
– фигура на Атлас, титанът, който държи на плещите си небето е символ на силата и постоянството.
– Темида- богиня на правосъдието и космическия ред, която символизира хармонията и равновесието
2. Ключът- във всички свои разновидности ключът е символ на могъществото. Връчването на ключ съответства на предаването на властта. В Южна Африка има обичай, когато момчето навърши 21-годишна възраст му се подарява ключът към бъдещето и тий бива изработен от най-различни материали в звисимост от материалния и социален статус на семейството. На база на това младежът „отключва“ своето бъдеще и само от него зависи да го направи такова, каквото желае.
3.Фигури от източната култура- повечето фигури на животни в източната култура се свързват с Фън Шуй и носят здраве и благоденствие на притежателя си. В Бълагария най-разпространени са фигурките на слон, за които се знае, че при поставяне хоботът им трябва да сочи към прозорец, а задната част към вратата.
Статуетките с три маймуни, олицетворяващи концепцията за защита от злото са друг интересен екзотичен сувенир. Посланието на тази статуетка е:“Ако не виждам злото, не чувам злото и не говоря нищо за него, аз съм защитен от него“. С други думи предпазва от злини и неприятности.
4. Модерните и пъстри фигурки пък са радост за всеки колекционер и не само…винаги повишават настроението, защото са забавни.

За повече идеи и красиви подаръци посетете онлайн магазина!