Какво е спининг въдица и как помага при риболов?

Спининг риболовът е вид риболов, предпочитан за ловене на хищни риби.

Специфичното при прилагането на тази разновидност на спортния риболов е, че се използват така наречените спинингови примамки. Те представляват изкуствени примамки като бесни(въртящи, клатещи и др.), воблери, силиконови примамки. От основно значение при спининг риболова е правилната въдица, която използвате. Спининговите въдици от fishingtime.bg можете да намерите на изключително атрактивни цени и в най-различни разноводности. Основното оборудване, което включва една спининг въдица включва риболовен прът,риболовна макара и риболовна линия, която се състои от риболовно влакно, вирбел с карабинка, блесна, воблер или друга изкуствена примамка. Задължително условие е да имате вирбел при спининг улова, защото това устройство предпазва от усукване на влакното, когато уловите риба и ви помага да не изпуснете улова си.
Какво е спининг въдица и как помага при риболов?
При улова на хищни риби, трябва да имате предвид, че е задължително да подберете подходяща примамка или в противен случай рискувате да уловът ви да е значително по-малък. Що се отнася до въдицата тя си остава основния компонент, който оказва влияние при спининг риболова. Това е така, защото при подходящите въдици за спининг се наблюдава много по-голяма чувствителност на самата въдица, отколкото при останалите и позволява доста навременни реакции при риболов. Няма да сбъркате определено, ако заложите на флуорисциращо влакно, защото то си е направо задължително при положение,че се опитвате да хванете жищна риба.
Много интересен факт относно примамките е, че повечето рибари предпочитат или естествена стръв, или блесна, защото воблерите са значително по-скъпи и загубата им води до повече нерви. Това е така, защото повечето любители рибари използват неправилно примамките. Тежките дънни примамки е добре да използвате за дълбоки водоеми, защото в противен случай дори няма да потъне, а пък вероятността да загубите примамката изобщо не е имагинерна.
Така че пазаруването в подходящите специализирани магазини за риболовни принадлежности като fishingtime.bg ви гарантира успех, особено ако заложите на правилната техника и подходящата за нея екипировка.