Защо да изберем мълниеприемник с изпреварващо действие INGESKO PDC AIR?

Още от създаването си мълниезащитата има за цел да предпазва домовете и живота ни от разрушителното действие на мълнията.

Първоначално мълниезащитата е била конвенционална (пасивна) и е представлява система от проводници, които да извеждат електричеството в зазимената част. С развитието на технологиите проблемът с качествената и още по-надеждна защита от мълнии става все актуален като се има предвид, че бизнесът на много хора зависи от чувствителните информационни технологии. Мълниеприемник с изпреварващо действие INGESKO PDC AIR от dikom-varna.com е резултат от най-новата и модерна технология и дългогодишни научни разработки в сферата.
Действието му е базирано на започнатите с първите активни мълниеприемници начини да се противопоставим на мълнията, а именно преди да е поразила даден обект. Това е условие изключително важно за защитата на чувствителната техника, тъй като много често при удар от гръмотевица се наблюдават частични поражения дори и при изправна мълниезащита от конвенционален тип. Именно поради тази причина е много важно да обновите и следите за изправността на мълниезащитата на дома и офиса си.

Защо да изберем мълниеприемник с изпреварващо действие INGESKO PDC AIR ?

Най-добрата инвестиция, която можете да направите е покупката на модерен активен мълниеприемник от професионалистите Диком. Моделите мълниеприемници INGESKO PDC AIR и IONIFLASH MACH са носители на редица престижни отличия и са оценени от независими международни лаборатории като най-надеждните и модерни начини да се предпазите от разрушителната сила на мълниите.
За да си отговорим защо да изберем мълниеприемник с изпреварващо действие INGESKO PDC AIR, трябва да се запознаем с начина на действие на мълниеприемника с изпреварващо действие.

За разлика от конвенционалната мълниезащита приемника с изпреварващо действие е снабден с йонизираща глава и индикатор за промени в околната среда. По подобие на развитието при смарт технологиите, които заемат все по-голямо място в ежедневието ни, и това при мълниезащитата е насочено към икономия на средства и постигане на по-висок коефициент на полезно действие. Имайки предвид начина на образуване и същността на мълнията като физично явление производителите на активна мълниезащита насочват усилията си към разработки с цел адекватно противодействие. INGESKO PDC AIR е последно поколение мълниеприемник с изпреварващо действие, който изпраща възходящ лидер, само когато е налице реална опасност от попадение на мълния, като по този начин намалява риска от излишни разтоварвания. По- надеждната защита, която предоствят този клас устройства и по-големия периметър на действие т.е. мълниеприемник INGESKO PDC AIR защитава съответния обект и пространството около него.

На такива мълниеприемници се защитават едни от най-големите обекти в цял свят като катедралата Нотр Дам, летище Амман в Йордания, Гвианската космическа база и др. Сега с предложенията на Диком можете да защитите дома и семейството си с най-новите модели мълниеприемници.