Какво включва изработката на дентални импланти?

Моментът, когато установите, че трябва да се разделите с някой от зъбите си е и моментът, в който започвате да мислите как да възстановите липсата му.

Още в далечна древност, при някои останки на представители на маите и на древните египтяни, са открити враснали в костта на устната кухина, изкуствено поставени, подобия на импланти, чиято цел е била да попълнят естествено изгубените зъби. Днес, науката имплантология успешно прилага няколко начина за възстановяване на липсващи зъби. Най-успешният сред тях обаче откриваме в лицето на съвременните дентални импланти.

За тяхната изработка и поставяне ще ви е необходим специалист, с който да се консултирате, като д-р Вълев от aleksandarvalev.com. На този уеб адрес ще откриете и по-подробна информация за клиниката на въпросния зъболекар, където вече редица негови пациенти се разхождат доволно из столицата с новите си усмивки, благодарение на извършеното лечение с импланти.

Какво включва изработката на дентални импланти?

Какво включва изработката на дентални имланти от д-р Вълев?
На първо място – тя започва с подробно проучване за състоянието на пациента. Както навярно подозирате – причините за загуба на зъби могат да бъдат различни. Сред най-честите се нареждат липса на зародиши за постоянни зъби, прекалено увреден зъб, който налага отстраняване, загуба на зъби при травми и други. Независимо от причините – зъболекар Вълев, с помощта на съвременните технологии и установения модел за проектиране на дентални импланти – ще проучи щателно вашето състояние.

Тук е моментът да вметнем, че изработката и поставянето на зъбни импланти не става за 1 ден и с 1 посещение в стоматологичния кабинет. Целият процес отнема няколко месеца.

Преди да се премине към каквото и да било действие – в зъболекарска клиника aleksandarvalev.com, в София, ще ви направят компютърна томография, която представлява триизмерно рентгеново изследване и допълнителни рентгенови снимки. Томографията позволява да се види ясно разстоянието между зъбите, дали костта, върху която е установена липса, е загубила обем, има ли достатъчно мека тъкан и т.н. А рентгеновите снимки спомагат напасването на импланта в каналите на липсващия зъб. Естествено това е грубо обяснение на целия процес по лечение с дентални импланти. Не пропускайте да научите и за останалите подробности около него, посещавайки сайта на зъболекарска клиника в София – Александър Вълев, за да разберете как точно се случват чудесата.