Инфрачервено отопление за дома: по-изгодното решение

В търсене на по-икономичен начин за отопление през зимата – няма как да не сте чували за т.нар. инфрачервено отопление.

То съчетава в себе си силата на природата и най-модерните технологии, за да ви дари с бързо и ефективно затопляне на помещенията. Защо обаче е по-изгодно и какво трябва да знаете за него, предстои да ви разкажем в следващите няколко изречения.

Инфрачервеното отопление се нарича природно, тъй като Слънцето отдавна го използва, за да затопля планетата ни. Това означава, че то е напълно безвредно, а благодарение на flyme.bg магазина вече можете да го пренесете и у дома, където да усещате релаксираща топлина дори и през най-студените месеци. Защо обаче е по-изгодно да се отоплявате с модерните керамични инфрачервени радиатори, отколкото с конвекционални такива?

Инфрачервено отопление за дома: по-изгодното решение

На първо място поставяме разходът на ток, като най-очевидна причина. С инфрачервеното отопление на flyme изразходвате много по-малко енергия. Както знаете от най-много енергия всички отоплителни тела се нуждаят, когато загряват една стая. След моментът на достигане на температурата някои имат по-икономичен начин на работа, както се твърди за някои климатици например. Керамичните радатори за инфраред отопляване на дома и офиса обаче изцяло се изключват, за да не хабят повече ток, отколкото е необходимо. Естествено това става след достигане зададената от вас температура, като продължават да излъчват топлина в продължение още на 15-20 минути.

От друга страна, този природен начин за инфрачервено отопление съчетава в себе си и инфраред и конвекционален принцип на работа, за да може максимално бързо да стопли стаята, в която се намира радиаторът. Това ви осиурява повече комфорт и по-ниски сметки за ток. Може да се запознаете по-подробно и с икономичния режим на отопление, чрез който да поддържате една и съща температура в дома си дори когато ви няма. Всичко това ще научите от flyme.bg – те ви очакват!