Къде да намерите най-вкусната морска храна?

Къде по света ще намерите най-вкусната морска храна?

Най-вкусната морска храна е прясната, затова и вкусът на морските специалитети, които ще опитате в някой морски ресторант, далеч надминават вкуса на рибните ястия, които бихте могли да си приготвите у дома.

Това е съвсем разбираемо, като се има предвид, че замразената и транспортирана с месеци риба няма как да запази отличните си вкусови качества. За да са вкусни, морските дарове трябва да се консумират още на брега или веднага след улов. Морските ресторанти знаят това, затова снабдяват своите кухни с винаги прясна продукция.

И все пак ако желаете да опитате нещо по-различно от това, което бихте намерили в българските морски ресторанти, и желаете целево да планирате едно кулинарно пътешествие до друга държава, ще ви предложим 5-те дестинации, които са най-известни с морските си кулинарни традиции.

Морска храна в Таранто

Таранто, Италия. Италианците разбира се са водещи, що се отнася до кулинарията, а Таранто е град- пристанище, в който можете да вкусите прясна морска храна с внимателно подбрани аромати.

Дърбан, Южна Африка. Този пристанищен град е изключително оживен и е под влиянието на европейските, индийските и африканските кулинарни традиции. В него ще можете да вкусите прясна океанска риба, а някой морски ресторанти в града предлагат на туристите дори да се включат в улавянето, почистването и приготвянето й.

Сапоро, Япония. Този четвърти по големина японски град може да се похвали с най-доброто суши в света, както и със своите екзотични ястия с морски дарове. В тамошните ресторанти можете да опитате ястия от снежни раци, както и местно къри, което е уникална подправка към морските ястия.

Втората най-добра морска храна в света

Ченай, Индия. Колкото и учудващо да звучи, Ченай се нарежда на второ място в света по най-добра морска храна според National Geographic. Ако сте решили да опитате от храната на този индийски град, се пригответе да вкусите всички шест вкусови опции наведнъж в едно ястие – кисело, солено, сладко, пикантно, горчиво и стипчиво.

Ванкувър, Канада. Това е град, в който ще можете да вкусите кулинарните традиции и иновации между изтока и запада. Местните готвачи умело подбират екзотични подправки, за да усъвършенстват морските ястия и да им придадат разнообразен вкус.